Over mij

Evi.01Mijn naam is Evi Velders (1958), ik ben in Oostenrijk geboren en opgegroeid.
Na een opleiding Sociaal
Pedagogisch Werk was ik een aantal jaren in de gehandicaptenzorg werkzaam. Daarna volgde ik de fulltime HBO studie Muziek en Beweging in Salzburg. Als docente Kunstzinnige Vorming  deed ik in de jaren daarop ervaringen op binnen diverse instellingen, (muziek-)scholen en als freelancer.

In 1997 verhuisde ik van de bergen naar de duinen, naar Noord-Holland. Naast de zorg voor mijn gezin volgde ik bijscholingen en gaf ik les aan oudere mensen en kinderen zoals muzikale vorming, theater voor kinderen en beweginglessen. Mijn passie lag bij het samen ontwikkelen en begeleiden van interactieve toneelstukjes met het accent op ‘generatie-mix’.

Het verlies van dierbare mensen maakte me bewust hoe veel voldoening en troost het kan geven om op creatieve wijze met verdriet om te gaan. In 2012 volgde ik de post HBO studie  ‘Ritueel begeleiden bij afscheid’. Dit was niet alleen een grote uitdaging om de nodige creativiteit, spiritualiteit en inspiratie voor een vrij nieuwe vak te ontwikkelen maar ook een kans om mijn eigen kennis, ervaringen en vaardigheden verder uit te diepen.

Mijn praktijk rOndomceremonies  is gevestigd in het Willibrordus Business Centrum in Heiloo. Vanuit dit mooie, oude gebouw probeer ik mensen te inspireren om op persoonlijke én sfeervolle manier vorm en inhoud aan hun bijzondere levensmomenten te geven.