Wereldlichtjesdag Heiloo 2015

Een avond vol warmte

C-WLD 2015Het terrein rond de Cultuurkoepel was mooi verlicht met brandende fakkels en in de koepel stonden honderden kaarsjes. Uit de openstaande deur klonk zacht de muziek van het lierspel (Diana Todria) met kinderstemmen en een prachtig lied van Claudia de Breij ‘Mag ik dan bij jou’. Zondag 13 december werd Wereldlichtjesdag stemmig gevierd in de Cultuurkoepel Heiloo.
Wereldlichtjesdag is een herdenking voor overleden kinderen, die de wereld rond gaat.
In heel veel plaatsen op aarde worden 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aangestoken.

Ook in Heiloo hebben de bezoekers een kaarsje aangestoken voor hun overleden kinderen, hoe kort of lang geleden ook. De namen van de kinderen werden gezongen
door zangeres Simone Awhina.
Het verliezen van een kind maakt een onuitwisbare indruk in het leven van de naasten.
Om verder te kunnen leven na zo’n ingrijpende gebeurtenis is veel begrip, aandacht en liefde nodig van mensen om je heen. De warmte van een arm om je schouder, van persoonlijk contact, van mensen die begrijpen hoe het is om een kind te verliezen,
al die warmte werkt troostend en verzachtend.
Met het zachte licht van kaarsjes, de intieme sfeer en de sfeervolle muziek is een kleine bijdrage geleverd aan verbinding en troost voor vele families.

Ritueelbegeleiders Evi Velders en Marinta Rutten kijken terug op een avond vol warmte, die zonder de bijdragen van sponsors en de inzet van enthousiaste vrijwilligers niet mogelijk was geweest. (tekst: Marinta Rutten)