Ritueelkeuze

 “Een ritueelbegeleider inschakelen? Waarom een wanneer?”

Vaak weten we zelf het beste hoe en of we belangrijke en/of ingrijpende gebeurtenissen willen vieren. Soms kan het een hele opluchting zijn om dit uit handen te geven. Mijn taak als ritueelbegeleider is om u bij de zoektocht naar inspiraties en bij de uitvoering te helpen. Uw eigen ideeën en wensen vormen samen met mijn creativiteit en vakkundigheid de basis voor ceremonies met een persoonlijke karakter.

Graag stem ik mijn diensten op uw wensen af. Ter kennismaking bent u welkom voor een vrijblijvend gesprek. Tijdens een uitgebreid vervolggesprek kunnen we de omvang van onze samenwerking bepalen en een draaiboek ontwerpen. Daarnaast gaan we met elkaar op zoek naar de rode draad, het thema of een symbool. Daaromheen schrijf en verzamel ik, indien gewenst, passende teksten. 

Mijn speeches en overwegingen zijn in het Nederlands of in het Duits of een combinatie van beide. De rituelen worden sfeervol vormgegeven d.m.v. muziek, klank, beeld en aankleding. Om het wij-gevoel te versterken betrek ik graag de deelnemers bij mijn activiteiten. 

Mijn aandacht gaat uit naar volgende ritueel-momenten:

AFSCHEID

HERDENKEN

OPENING/JUBILEUM