De Rituelenboom 2016

im-rituelenboom-wddMooi om als ritueelbegeleider deel uit te maken van een festival, de tweede editie van Willibrordus draait door. Tijdens het weekend was iedereen welkom om een bezoek te brengen aan de Oase van Rust, de oude begraafplats van Landgoed Willibrordus. Daar kon je je wensen in de mooie boom die op het stukje ‘ongewijde grond’ staat hangen. De eer was aan mij om de oude kromme treur-es tot een rituele boom om te toveren.
Op zondag vond er een wandeling plaats, georganiseerd vanuit de Werkgroep Spiritualiteit en Cultuur van het project Een groene Brug. Rondom het thema “Kijk eens door een andere bril” begeleidden Ans Willemse, Yvonne Posthumus en ikzelf de gasten langs een aantal speciale plekken.
Hèt hoogtepunt op de Oase van Rust vormde het picknickconcert met een sfeervol optreden van de drie enthousiaste vrouwen van de groep SYA. Het was als of alles op elkaar afgestemd was: de stralende zangeressen met hun warme muziek en mooie songs, een blij publiek, goede sfeer en prachtig weer. Een muzikaal belevenis op een heel speciale plek: de (laatste) rustplaats van patienten en broeders, nu de groene Oase van Rust. Met een Rituelenboom om de hoek met daarin een heleboel goede wensen. Een van mijn wensen die daar hangen is: “Ik hoop dat deze boom een Rituelenboom zal blijven!”
(Evi Velders)

img_1960


img_2022 img_2037

imgp1461

imgp1471